Kanske vore läge att skriva lite?
Som ni redan vet så har vi tillbringat veckoslutet hos mormor och alla andra :)
Har faktiskt inte tagit så mycket kort, vet inte varför, men i torsdags så va vi och åt middag med min farmor och farfar, i fredags va morbor Johan och vi i stan, handlade en massa till lillkillen, lite till mig själv med för den delen! Ska se om jag tar kort när jag kommer hem ikväll på de jag köpte, Viggo har iofs använt lite av de han fick och det betyder ju att det ät smutsigt då han spyr och har sig!

Vi skulle ju åka till fotografen i lördags och de gjorde vi också han blev hur bra som helst på korten, en glad skit har vi till son! Fick med mig två stora kort på honom, men dom andra vi tog kommer jag få så fort Mattias är färdig med dom, kommer nog på skiva så kan jag lägga upp lite här!

När vi kom hem från från fotograferingen så blev Viggo lite grinig och jag visste inte varför, tittade i munnen lite och vad ser jag inte då? Jo en TAND som är på väg upp, vår lilla kille börjar verkligen bli stor :D

Idag är det söndag och vackert väder ute, vi ska packa ihop alla våra saker som ligger utspritt över hela huset sen ska vi åka till morfar en liten runda, måste upp på outletten och köpa en solhatt till Viggo sålänge innan jag kan gå på marknad och köpa en ny keps till han, då den dumma stora hunden lukas åt sönder den igår.

återkommer senare ikväll när vi kommit hem.


Idag blir Viggo ½ ÅR! kan ni fatta de? Vi kan iaf inte förstå vad tiden tar vägen.. Mycket har hänt sen sist jag skrev. Viggo har sovit utan sina föräldrar för första gången, det va mormor och Göran som kom för att passa honom medans pappa och jag skulle gå ut och roa oss lite..det hade gått jätte bra allting men jag kunde ju inte riktigt släppa allt så jag ringde och smsade med mormor nästan hela kvällen :D

Idag tänke vi att Viggo skulle få prova att dricka ur en pipmugg, haha men han fattade inte riktigt hur man skulle göra tror jag han blev bara arg och ville ha nappflaskan istället, han lär sig nog de med snart. Kommer inte ihåg om jag skrev i förra inlägget om vällingen Viggo har inte tyckt om de men nu helt plötsligt går de bra, han tycker det är gott! Snabbt de kan ändra sig, och tur är att han kan dricka både de kallt och varmt för igår när jag kom hem från Frida så skulle han ha välling men då hade vi ingen ström, va utan stöm ett par timmar, men snäll som han är så åt han de kallt.

Idag blev vi hembjudna till Frida, hon skulle ha sin mammagrupp på besök och då fick vi också komma. Jag brukar ju inte vara där eller så :D! Hon bjöd på tacos och rabarberpaj, rabarberna måste varit från sibbetorp för dom va så goda. Haha, tack för de allt va jätte gott! Hur ska jag klara mig utan er så många dagar nu?

Viggo och jag ska åka ner till Emmaboda/Vissefjärda i morgon och stanna hela helgen då pappan ska till Göteborg och roa sig!
Lite planer har vi iaf, morbror Johan och vi ska åka till stan på fredag måste handla lite "sommarkläder" till killen..
Ska se om jag hittar något fint att ha på honom på lörda då vi ska till våran fotograf Mattias för att ta lite 6 månaders kort.

Nu kommer lite fina bilder på halvårsbarnet!


Hur gör man då :D

Glömde ju nämna att vi va hemma hos Viggos farmor och farfar i torsdags bara över dagen såhär snygg va han då!


Haha kolla öronen :D


Bada är roligt


Såhär ser man ut när pappa ger gröt, tss

För övrigt så sitter Viggo som en kung nuförtiden, han lärde sig snabbt!


Idag va de meningen att Viggo och jag skulle ha åkt till ukna, men det blir att vi gör det hela familjen i morgon då pappan med är ledig! Skönt!

Därför blev det ändrade planer och jag följde med Frida till oskarshamn och handlade lite, när jag står i kassan och tittar på vad jag ska betala INNAN alla mina varor blippats så visar det 1950 kr ! Jag säger till kassörskan att det måste vara något som är fel, och hon tittar på kvittot på datorn och det visar sig att det hade kmmit in 30 falukorv istället för 1. HAHA!

När vi kom hem så vilade vi lite och så kom åskan som tur va så blev det inte så allvarligt och det är inte så farligt när det är ljust ute, då ser man inte blixtrarna så mycket!

Mormor kom på besök också, vi åt lite mat och gick en runda och plockade årets första liljekonvaljer, det doftar så gott i köket nu,


Mormor och Viggo


Börjar bli riktigt bra på att sitta.


Så fina!


Kolla faster Tess vad fin han är i sina skor!


Idag är det tisdag och vi skulle infinna oss hos Tina på BVC för att få den andra vaccinationen, jag trodde bara de skulle vara en spruta denna gången men ack vad fel jag hade, det va två som förra gången. Det gick bra Viggo är ju "van" vid att bli stucken nu så detta va ju ingenting om man jämför med vad dom gjorde på sjukhuset.

Vi vägde och mätte killen med, Tina sa att man inte kunde se att han varit sjuk, han vägde 7940g och va 65 lång.. så det va skönt att han gått upp igen.

Viggo har lärt sig att sitta själv iaf korta stunder, de ni!

Han har blivit mycket bättre dock är han lite hes efter att han varit lite mer högljud än normalt :)

ikväll ska vi på kryddparty hos Frida de ska bli skoj, får se om vi handlar något.
Just de ja, Ullareds resan är bokad till den 27e juni bara Frida och jag inga barn...


Viggo fick följa med på folkrace och då behövs de öronskydd


Titta vad han kan!




Viggo har blivit betydligt bättre! Skönt, dock har vi ett litet problem..Han vill inte äta ersättningen längre, och han har ju inte blivit 6 månader så har inte köpt någon välling ännu..hmm vet inte vad vi ska göra, antingen har han blivit bortskämnd med att de ska va lite "sötare" dricka i flaskan eller tycker han helt enkelt inte om de längre...

Idag är det dopetsdag, jag ska gå utan Viggo troligtvis, även om han är så gott som frisk..

Nu ska det klippas gräs


Fy dumma dumma virus som kommit till vår son!Maginfluensa eller något liknande. Som jag nämnde i tidigare inlägg så va Viggo lite gnällig, han vaknade vid 8 samma kväll och hade 39.7 i feber, gav han panodil men han ville inte sova. Natten va jobbig men onsdagmorgon va han piggare utan feber, dock åt han inget...

Han sov när vi va i Mönsterås på mammaträffen försökte ge han mat när han vaknade men han bara spydde upp det igen, kom hem ringde BVC för att fråga va jag skulle göra då febern gått upp igen och vi inte fått i han någon vätska...Fick ringa VC och komma in klockan 14.00 där inne pratade vi lite och vi skulle åka hem och se om vi kunde få i han något, åkte hem gav han gröt och vatten, han spydde....Doktorn från Vc ringde vid 16.30 och sa att vi skulle åka till kalmar och barnakuten...sagt och gjort väl inne på barn så tog dom prover osv...han fick någon vätskeersättning med saft i, det gick ner såsmåningom..snabbsänkan va hög, vi blev inlagda!

Viggo fick dropp under natten, igår torsdag så hade febern gått ner och vi övervägde att åka hem, han fick i sig gröt och dricka. Vi tog en promenad och när vi va tillbaka ett par timmar senare hade febern stigit upp till 40 grader! snacka om het..efter ett tag bestämde vi oss för att stanna en natt till bara så han blev bra...Inatt har vi fått sova lite bättre han har bara vaknat ett par gånger dock med feber på 40.2 grader....stackars liten....

Vi är hemma nu, snabbsänkan va bra idag och han är lite bättre...
Ska bara meddela att det är INTE roligt att ligga på sjukhus, inte nog med de så va vi ju isolerade i vårt rum, fick inte gå ut då de kunde smitta...+ att tven bara hade 12,4 och 6 KUL!

Lägger ut lite bilder från vistelsen.


Sängen ser verkligen gammal ut! Här ligger han med droppet.


Ajaj i foten...dumma dropp..


trötta killen


har man 40 graders feber så får man ligga utan kläder...

Skönt att vara hemma. och tack alla som hört av sig speciellt du Frida min vän!

Idag har Viggo och jag varit med Frida och Lucas på sjukhuset, Lucas föddes med blåsljud på hjärtat men det fanns inget nu så de va ju bra!
Vi hann även ta en tripp till IKEA och inhandla dirverse saker, lite skålar, muggar och fler haklappar...
Våra barn har varit exemplariska (stavas de så?) dom har inte gnällt eller något känns helt underbart.
Fast på väg hem så hade Viggo ont i magen, han bajsade HÅRT så nu när vi kommit hem så har han varit lite gnällig hoppas de går över pappan i familjen jobbar ju em denna veckan, han kanske va lite trött också, inte sovit så mycket heller.

Imorgon ska vi åka och fika i Mönsterås med dom andra mammorna. Det är väl de som är planerat för i morgon..
På torsdag ska vi göra avtryck på öppna förskolan! och på em så ska jag ta mig ner till mamma (mormor) för att tillbringa helgen där hemma. Thobias kommer väl ner på lördagen då det är strippen, jag skulle med vilja åka på de men vill inte ha med mig Viggo så de får bli å vara hemma.!

Jag har även varit duktig och rensat ett kökskåp, köpte lite burkar på IKEA och jag tänkte att lite ordning måste jag nog ha nu, typiskt att jag skulle tappa en vas och så jag skar mig på fingret...gahh....
Vi fick även 6 muggar av Frida tack så mycket för det! Ska inviga dom sen är sugen på kaffe!


Måste börja med att tacka för en mycket trevlig kväll hemma hos Frida och Ronny! Vi skrattade konstant hela tiden haha inte nog med att vi fulade oss och sög in ballongluft så vi lät som ja jag vet inte vad, roligt va de iallafall!


Barnen somnade vid 8-tiden och sov hela natten Viggo vaknade när vi åkte hem vid halv tre och va vaken en stund, sen vaknade han igen vid sju, man va inte så pigg då vill jag lova, kan erkönna att jag inte varit pigg på hela dagen det är först nu som huvudvärken har släppt och man börjar bli som en människa igen.....


Grattis till Göra som fyller 52 år idag!


Egentligen så skulle vi ha varit här hemma hos oss igår, men eftersom dom har lilla Alice med så är det lättare för dom att vara hemma då hon kan gå och lägga sig när hon vill. Vi stod för maten och lagade den med, som tack för de fick vi en pyamas till Viggo så sött...




Jag orkar inte skriva mer nu, Thobias och jag ska mysa i soffan framför en film!
Hörs i mon!


Hu ajaj va de åskade inatt och ni som känner mig så är jag livrädd för åskan. Viggo han sov hela tiden märkte inte att huset skakade och att jag satt och skakade i sängen...

Igår va de morfars födelsedag vi ringde och väkte han 06.20 trodde ju att han va vaken men han va visst ledig (sorry)


Stolt morfar som blev 44 år igår! Fina slingor han har va ;) haha

Åter till vad som hänt! Viggo har länge trälat om å komma runt från rygg till mage och idag på morgonen gjorde han de, Pappa hade lagt han på rygg på filten på golvet och när jag kommer in så ligger han på mage och tittar på mig och ler, du blir man lycklig!

Igår så va Jesse och Chrille här vi grillade och skrattade, har nog inte skrattat så mycket på länge, Karlsson har alltid sådana komentarer till allt så man blir tokig! haha

Vet inte riktigt vad jag ska skirva mer idag, vi ska till Frida och Ronny ikväll med där vi ska grilla och ha de trevligt! Alltid lika roligt vi får se om Thobias får en unge till idag, de fick han ju sist!

I morgon är det Görans födelsedag! Grattis till han..


Just de, jag brukar alltid sätta på datorn på morgonen när jag vaknar då går jag ut på barometern för att läsa om de hänt något och igår hade de visst de, SERIÖST va sysslar Bodabruk spelarna med??? Det är fotboll dom ska spela inte hålla på å misshandla folk, iofs så förvånade de mig inte.
Morbror Johan vann "seriefinalen" mot Johansfors det va bra!

Jaja ha de så trevligt idag alla, nu ska jag forstätta baka lite!



Idag har jag varit hos Frida och Lucas hela dagen nästan, vi kollade på film och åt nybakta scones. Det har ju varit så otroligt tråkigt väder idag..
I morgon ska vi på föräldrargrupp vet faktiskt inte vad vi ska prata om, tänkte väga och mäta killen med!

När Viggo börjde bli trött klockan 6 så gick vi upp med honom i sin säng men han bara skrek och ville INTE sova där, efter ett tag så tog Thobias han i famnen och gick ner och la han i vagnen och skulle gå ut med soporna, han hann inte mer än utanför dörren så sover Viggo, konstigt ellerhur?

jaja


Kolla storleks skillnaden :D


Pappa är på speedway och Viggo sover som en stock! Själv har jag donat här hemma och duschat efter att jag cyklat en mil, tog en halvtimme helt okej eftersom man inte är riktig form..haha...

Kommer inte ihåg om jag skrev att jag skulle köpa mig en cykelhjälm, tänkte att de kan va bra att ha de när man är ute och cyklar på dom stora vägarna, man är ju faktiskt inte så stor när det kommer en lastbil och susar förbi! Så till köpet av hjälmen, jag behövde inte köpa någon, jag fick en av Jesses mamma! Så snällt, nästa gång jag träffar henne ska hon få en blomma som tack!

Viggo fick ju lite kläder av morfar här kommer bilderna!


En t-shirt och en långärmad (stavas de så?) body


Och en jacka som lillkillen kan ha lite längre fram i höst

Nu ska jag kolla lite på tv i min ensamhet!


Ja, jag ska!
Sorry att jag inte skrivit något nu på några dagar som vanligt...hmm.. Vi va hos Per och Lisa i fredags spelade Buzz de va askul :) inte bara för jag vann några gånger utan för de va roligt..hihi på lördagsmorgonen åkte vi till Viggos mormor och Göran, efter vi varit där ett tag så åkte vi till morfar och hälsade på, blir ju tradition att gå och kolla lite på outletten, vi hittade lite och morfar var så snäll och betalade :) tack för det säger Viggo!

Nu ska jag snart åka och hälsa på Jesse lite, lägger ut lite kort senare ikväll, Viggo vill ha gröt nu!

Bilderna får tala för resten av detta inlägg...


Viggo hos morbror Johans tjej Linnea


Utforskar gräset lite.


Morsan i kubbspelet, farsan strippar visst :)


Morfar och Viggo


Viggos första fotbollsmatch!

Slutligen dagen hos Jesses mamma och den nya lilla bebisen!


Vill leka med hundarna!


Jaha nu är det maj också tiden går verkligen fort. Idag fyller Frida år, halvvägs till 50 blir hon, de ni!

Synd att Thobias jobbar idag, så tråkigt...dagen går så sakta när man vet att alla andra har sina respektive hemma. =/

Vi har iaf blivit bjudna hem till Thobias kompis i em/kv det ska bli trevligt,
Efter de så åker vi nog ner till Viggos mormor och Göran. Ska även hälsa på morfar.
Hörde att min farmor och farfar hade åkt till stugan, kanske skulle man åka ner dit med och hälsa på? Vi får se vad som händer.....Jag har inte så mycket att skriva, jo  vi lånade lite filmer av Frida och Ronny igår, kollade på bad boys 2 den va bra men som ni redan vet så har ju jag väldigt svårt att vara vaken efter 22 det hade jag även igår, får väl kolla klart på den senare...

Nu blir de nog lite frukost tycker jag är hungrig det hör också till ovanligheten att jag är hungrig på morgonen.

Hoppas ni alla får en trevlig helg!


RSS 2.0